Zeker van goede Zorg

Diensten

Geclusterde woningen en doorstroomwoningen

Binnen de 24 uurs voorziening van Stichting Zeker Zorg beschikken wij over geclusterde woningen en doorstroomhuizen. In een geclusterde woning heb je een eigen appartement. Het zelfstandig wonen wordt intact gehouden, maar er is 24 uur begeleiding en toezicht aanwezig. In een doorstroomhuis kun je oefenen hoe het is om zelfstandig te wonen. Je woont dus in een eigen appartement of studio. Dit betekent dat je niet met anderen samen woont, maar midden in de maatschappij onder beschermende voorwaarden. Dit is niet altijd makkelijk maar wel een belangrijk onderdeel van de weg naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. Jouw buddy is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor jou. Op deze manier leer je samen met je buddy op eigen benen te staan en samen kan je overleggen waar je aan kan werken. Wanneer jij daar klaar voor bent, kan je doorstromen naar je eigen (gehuurde) appartement. Stichting Zeker Zorg maakt dan voor jou afspraken met de woningcoöperatie bij wie je gaat wonen.

Ambulante begeleiding en (WMO) maatwerktrajecten

Wanneer je klaar bent om zelfstandig te wonen biedt Stichting Zeker Zorg ook ambulante begeleiding aan huis. Je houdt dezelfde buddy die je ook had in de doorstroomwoning. Dit werkt prettig want je kent elkaar goed en hoeft niet meer te wennen aan een nieuw persoon. Misschien heb je steeds minder begeleiding nodig als je helemaal op jezelf woont, maar misschien ook juist meer begeleiding omdat de situatie nieuw voor je is. De werkwijze van Stichting Zeker Zorg blijft steeds hetzelfde, werken aan haalbaar succes, afgestemd op jouw doelen en wensen.

Ook als je al op jezelf woont biedt Stichting Zeker Zorg begeleiding als jij dit nodig hebt. De ambulant begeleider zal in een eerste gesprek gezamenlijk met jou en eventueel je ouders of verzorgers een inschatting maken welke zorg en begeleiding nodig is. Afspraken die worden gemaakt worden vastgelegd in een zorgplan.

Het kan ook zijn dat je samen met je wijkcoach ons komt opzoeken. De wijkcoach geeft jou en ons een aantal doelen mee om aan te werken en gezamenlijk gaan we dan deze klus klaren. Vanuit de wijkcoach word dit een maatwerktraject genoemd en dit is de basis voor de zorg en begeleiding die speciaal op jou is afgestemd.

Faciliteiten

Bij Stichting Zeker Zorg wordt er goed voor onze cliënten gezorgd. Afhankelijk van de indicatie/beschikking kunnen cliënten gebruik maken van de volgende faciliteiten:

  • Sport en fitness
  • Individueel traject begeleider
  • Internet en tv
  • Schuldhulpverlening
  • Vertrouwenspersoon
  • Diagnostiek
  • Dagbesteding
  • Job-coach
  • Therapieën en trainingen
  • ART training

Dagbesteding

 

Bij de dagbesteding kun je ontdekken waar jouw sterke kanten liggen. Stichting Zeker Zorg is uniek in haar aanbod van dagbesteding. Het is ons doel je te laten ervaren hoe het is om bij verschillende projecten betrokken te zijn. Je leert hoe het is om met anderen samen te werken en ziet wat je kunt bereiken als je je inzet. Onze dagbesteding vindt plaats op onze eigen locaties en er wordt gewerkt vanuit een veilige omgeving. Onze dagbesteding is met maximaal 2/3 cliënten zodat er altijd voldoende begeleiding aanwezig is. Ondanks ons ruime aanbod van dagbesteding kan het zijn dat jij iets anders zoekt. Vanzelfsprekend gaan we samen op zoek naar een zinvolle dagbesteding waar jij je goed bij voelt. Door onze samenwerking met andere (zorg)organisaties kunnen wij een zeer uitgebreid pakket van dagbesteding in combinatie met zorg aanbieden.

Stichting Zeker Zorg heeft meerdere projecten in de dagbesteding namelijk:

Bouw

Appartementen worden verbouwd waar cliënten samen met onze professionals de ene dag aan het metselen zijn en de andere dag bijvoorbeeld waterleidingen leggen. Het allerleukste is dat je een andere cliënt erg blij maakt met een mooie woning! Stichting Zeker Zorg heeft daarnaast een eigen loods waarin verschillende projecten plaatsvinden zoals een meubelmakerij en fietsenmakerij

Hondentrainer

Sinds juni 2013 heeft Zeker Zorg ook een hondentrainingproject. Er worden honden uit het asiel gehaald en deze worden getraind in alle basisvaardigheden. De cliënten en honden staan onder supervisie van gecertificeerde hondentrainers. Er wordt na het traject een verslag geschreven, die door het asiel wordt gebruikt om de honden sneller en beter te kunnen plaatsen. Een leuke en leerzame dagbesteding voor mens en dier.

Broodjeskeuken

Een broodje bezorgservice die in samenwerking met de cliënten van Stichting Zeker Zorg is gerealiseerd. Deze dagbesteding staat het dichtst bij de arbeidsmarkt en geeft kans aan de cliënten om werkervaring op te doen in een professionele omgeving. Om deel te nemen aan deze dagbesteding zal je moeten solliciteren. Deze dagbesteding is namelijk niet vrijblijvend, het is een echt bedrijf met echte regels. Denk bijvoorbeeld aan voedselveiligheid, hygiëne en huisregels. In een compacte groepen van maximaal 2 cliënten is de bezorgservice 7 dagen in de week geopend. Cliënten maken onder begeleiding de lekkerste broodjes welke vervolgens geleverd worden aan bedrijven en particulieren. Dankzij de kleine groepen wordt ook de individuele aandacht naar de cliënt en hun competenties op weg naar de arbeidsmarkt gewaarborgd.

www.broodjenu.nl

Kookclub

De kookclub is voor maximaal 3 cliënten die gezond, lekker en gevarieerd gezamenlijk gaan koken. We maken dan de maaltijden die je alleen niet snel zult maken. Het is niet alleen gezellig om samen te koken maar je leert er ook nog veel van. Gezamenlijk word er een maaltijd bepaald, dit is elke week weer anders. We kijken hierbij bewust naar de kosten en de schijf van 5, cliënten geven een eigen bijdrage van maximaal € 3,50.

Creatieve club

Bij de creatieve club zijn we bezig met allerlei verschillende projecten. We maken kerstpakketten voor alle cliënten van stichting Zeker Zorg, portretten van emoties, moeder- en vaderdag cadeaus, luiertaarten/babypakketten en organiseren we samen een kerstfeest voor cliënten en begeleiders. Belangrijk bij de creatieve club is dat men leert creatief bezig te zijn en met anderen samen te werken.

Bij onze dagbesteding werken we waar mogelijk toe naar een baan buiten de dagbesteding van Stichting Zeker Zorg. Onze individueel trajectbegeleider zal jou, als je daar aan toe bent, helpen met zoeken naar een baan. Deze baan wordt altijd langzaam opgebouwd bij werkgevers die nauw met ons samenwerken. Tijdens het werk zal de individueel trajectbegeleider de cliënt en de werkgever blijven coachen zodat ook hier zoveel mogelijk successen worden geboekt.

De Buitenkans

De Buitenkans is een samenwerking tussen Stichting Zeker Zorg en de Dromenvanger waarbij kleinschalige en laagdrempelige dagbesteding op maat op een boerderij is gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke/psychiatrische beperking. Mogelijke activiteiten kunnen zijn; bijenwas en kaarsen maken, houtbewerking, in de moestuin werken, schilderen, bosbouw, decorbouw, jam maken, taarten bakken, verkoop van zelfgemaakte producten, koken, vilten, bloemen opkweken, dierenverzorging, muziek maken en nog veel meer.